CHIPTUNING


Chiptuning
Verbeter het motormanagement

De ECM (Engine Control Module) is de belangrijkste autocomputer. Hier bevindt zich een geheugenchip, opgebouwd uit duizenden variabelen, mappen en tabellen. Deze data bepalen hoe de ECM de motor aanstuurt en regelt o.a. het brandstofverbruik, het ontstekingstijdstip en de turbodruk.

Elke autofabrikant hanteert een marge bij het afstellen van deze software; hierdoor zijn de instellingen nooit optimaal! Bij een zorgvuldige aanpassing van deze software, wijzigt de aansturing en verbeteren de prestaties aanzienlijk. Meer koppel, een hogere snelheid en een lager brandstofverbruik.

RICA softwareontwikkeling

Met gespecialiseerde software tools, bewerken en optimaliseren wij de tabellen en variabelen van de ECM-software. Dit zorgvuldige proces duurt soms enkele dagen. We meten op de testbank exact hoe de motor op deze wijzigingen reageert. Als de softwareoptimalisatie is voltooid, gebruiken we dit sjabloon bij het aanpassen van vergelijkbare softwareversies. Om er zeker van te zijn dat de software altijd aan de laatste eisen voldoet, herzien wij de sjablonen regelmatig.

Facts:

De term 'chiptuning' is ontstaan in de tijd dat de chip vervangen werd. Bij moderne motorcomputers blijft de chip in de ECM. Deze wordt ter plekke geprogrammeerd via de OBD2 diagnosestekker. Bij oudere auto’s verwijderen we wel altijd eerst de chip, voordat de RICA software geïnstalleerd wordt.

'Remapping' is een andere term voor chiptuning. De term 'remapping' is afgeleid van het “aanpassen van de mappen” in de software.


OVER RICA

Wij ontwikkelen al sinds 1992 unieke software voor het remappen (chiptuning) van het motormanagement van alle auto’s en motoren (voor diesel én benzine). Ook exporteren wij wereldwijd in >>

WAT DOET RICA NOG MEER?

Naast onze professionele software upgrades, hebben wij voor de echte liefhebbers van exclusiviteit en topprestaties, alles in huis. Neemt u voor meer informatie contact op met een van de RICA >>

NIEUWS

Ford Fiesta St 1.5...

New Volvo 2.0 Diesel...

Bmw M240I Upgrades

** Rica Goes Electric...

Christmas Holidays!

 

Aanmelden nieuwsbrief

 

ISOFTLOADER I

The iSoftLoader allows you to tune your car by yourself.isoftloader

INTERCOOLER VOLVO S40/V40

intercooler