CHIPTUNING


Chiptuning
Verbeter het motormanagement

De ECM (Engine Control Module) is de belangrijkste autocomputer. Hier bevindt zich een geheugenchip, opgebouwd uit duizenden variabelen, mappen en tabellen. Deze data bepalen hoe de ECM de motor aanstuurt en regelt o.a. het brandstofverbruik, het ontstekingstijdstip en de turbodruk.

Elke autofabrikant hanteert een marge bij het afstellen van deze software; hierdoor zijn de instellingen nooit optimaal! Bij een zorgvuldige aanpassing van deze software, wijzigt de aansturing en verbeteren de prestaties aanzienlijk. Meer koppel, een hogere snelheid en een lager brandstofverbruik.

RICA softwareontwikkeling

Met gespecialiseerde software tools, bewerken en optimaliseren wij de tabellen en variabelen van de ECM-software. Dit zorgvuldige proces duurt soms enkele dagen. We meten op de testbank exact hoe de motor op deze wijzigingen reageert. Als de softwareoptimalisatie is voltooid, gebruiken we dit sjabloon bij het aanpassen van vergelijkbare softwareversies. Om er zeker van te zijn dat de software altijd aan de laatste eisen voldoet, herzien wij de sjablonen regelmatig.

Facts:

De term 'chiptuning' is ontstaan in de tijd dat de chip vervangen werd. Bij moderne motorcomputers blijft de chip in de ECM. Deze wordt ter plekke geprogrammeerd via de OBD2 diagnosestekker. Bij oudere auto’s verwijderen we wel altijd eerst de chip, voordat de RICA software geïnstalleerd wordt.

'Remapping' is een andere term voor chiptuning. De term 'remapping' is afgeleid van het “aanpassen van de mappen” in de software.


iSoftloader

Wist u dat u ook zelf uw auto kunt tunen met behoud van 100% dealerservice? Dit kan snel, simpel en veilig met de iSoftloader van RICA. Het ingenieuze apparaat is ontwikkeld door de engineers >>

Features and Benefits

Vermogenstoename De geoptimaliseerde software van RICA verbetert aanzienlijk het vermogen en koppel met als resultaat een snellere acceleratie in alle versnellingen. Lager brandstofverbruik Met >>

NIEUWS

Volvo S60 Vea T5_360...

Peugeot / Toyota...

Voltech Glasgow

Infiniti Q5 2.0T

Opel Insignia 2.0...

 

Aanmelden nieuwsbrief

 

ISOFTLOADER I

The iSoftLoader allows you to tune your car by yourself.isoftloader

INTERCOOLER VOLVO S40/V40

intercooler