method chiptuning


Methodchiptuning
Stap 1: Uitlezen ECM

Via de OBD2 diagnosestekker wordt de originele software van de ECM uitgelezen. Dit proces kan enkele minuten tot een uur duren, afhankelijk van de auto en de het type ECM. Van veel auto’s hebben wij al de exacte originele versie van de software in huis. Uitlezen van de originele software is dan niet nodig! De originele software wordt vervolgens naar ons verstuurd zodat wij de nodige wijzigingen aan kunnen brengen.

Stap 2 : Wijzigen ECM software

Zodra wij de originele software hebben ontvangen, wordt deze aangepast met een sjabloon (zoals hierboven is uitgelegd). Dit proces gaat, afhankelijk van de auto en het type ECM, heel snel (maximaal 15 minuten). Als de originele software afwijkt van ons sjabloon, neemt het proces meer tijd in beslag (15 tot 45 minuten). Als het wijzigingsproces is voltooid, kan de aangepaste software worden gedownload en in de auto worden geprogrammeerd.

Stap 3: Programmeren ECM

De aangepaste software wordt via de OBD2 diagnosestekker geprogrammeerd in de ECM, de originele software wordt op dat moment overschreven. Dit proces gaat heel vlot. Als het programmeren is voltooid, wordt de auto op de weg getest. De monteur checkt of het programmeren correct is uitgevoerd en stelt vast dat er geen foutcodes (DTC’s) aanwezig zijn.


SCHONER MILIEU

Alle RICA software voldoet aan de strikte Europese emissiewetgeving. Dit wordt onderschreven door de resultaten van de onafhankelijke Euro 4 emissietesten, die wij als enige chiptuner ter wereld >>

NIRA

Reliable engine control units designed for rapid deployment and ease of use Our engine control units enable engine developers to run tests, optimize and deploy an application with unparalleled >>

NIEUWS

Volvo S60 Vea T5_360...

Peugeot / Toyota...

Voltech Glasgow

Infiniti Q5 2.0T

Opel Insignia 2.0...

 

Aanmelden nieuwsbrief

 

ISOFTLOADER I

The iSoftLoader allows you to tune your car by yourself.isoftloader

INTERCOOLER VOLVO S40/V40

intercooler