TUNING OP MAAT


Onderdelen zoals nokkenassen,een grotere turbocharger, of een grote diameter downpipe, worden niet standaard op een auto gemonteerd. Deze componenten beïnvloeden de prestaties van de auto. De ECM upgrade software moet hierop worden aangepast. Maatwerk dus! Doet u dit niet, dan is de kans groot dat u geen volledig rendement behaalt, of dat zelfs de motor en/of onderdelen beschadigt raken.

Wij kunnen alle mogelijke aanpassingen doorvoeren in de ECM software van vrijwel elk type motormanagement systeem, inclusief OEM en standalone. RICA maatwerktuning is mogelijk mits de aangepaste componenten correct zijn aangebracht en goed met elkaar functioneren. Het is noodzakelijk dat de dealer beschikt over datalogging apparatuur. Deze apparatuur levert ons alle benodigde informatie. Hoe meer informatie we hebben tijdens de runs op de testbank, hoe beter het eindresultaat van de software. Hebben we te weinig informatie, dan wordt het giswerk en behalen we niet het gewenste resultaat.


Het proces van maatwerktuning vraagt meer tijd (minimaal een dag). Een en ander is afhankelijk van uw persoonlijke wensen en de hoeveelheid wijzigingen die aan de auto zijn aangebracht. Ook treden er soms problemen op tijdens de tuning en kunnen de werkzaamheden niet in een keer worden afrond.
Maatwerktuning wordt uitgevoerd bij de vestigingen van RICA, of bij een RICA dealer met voldoende datalogging apparatuur en een testbank. We adviseren u graag persoonlijk over de mogelijkheden!


STANDALONE management

Rica Engineering heeft meer dan 30 jaar ervaring met het tunen van motoren. Wij hebben ervaring met de meeste motormanagement systemen. Tijdens het afstellen zal de motor worden bewaakt met >>

ONZE EXTRA`S

Dealerservice Heeft uw auto of motor regulier onderhoud nodig? De RICA ECM software heeft een zeer hoge kwaliteit, zodat u gegarandeerd 100% dealerservice behoudt. Wordt de RICA sofware overschreven >>

PRODUCTEN

Overzicht

Chiptuning

Isoftloader

Uitlaten

Standalone Management

Tuning Op Maat

Tuningbox

I-Control

 

Aanmelden nieuwsbrief

 

ISOFTLOADER I

The iSoftLoader allows you to tune your car by yourself.isoftloader

INTERCOOLER VOLVO S40/V40

intercooler